Despre Valeryd

Istoria companiei Valeryd a început în 1958, când antreprenorul Sigge Adolfsson din Vedum a cerut fraților Bernt și Per-Owe Larsson din Larv să-l ajute. Dorea remorcă pe care să o poată cupla de mașina sa. Trebuia să fie ușoară pentru a-i simplifica viața de zi cu zi, când călătorea la diferite ferme care să-și prezinte produsele.

La vremea aceea, frații Larsson conduceau un garaj și aveau experiență de conversie a remorcilor de camioane în remorci de tractoare. Frații au acceptat provocarea lui Sigge Adolfsson și, în cel mai scurt timp, prima remorcă ușoară fără frâne a ieșit din atelier. Nevoia pentru acest tip de remorcă s-a dovedit a fi mare și, datorită cererii, activitățile fraților Larsson s-au dezvoltat, astfel încât au trebuit să se mute.

Ei au ales să se mute la Valeberg, situat la șase kilometri de Larv, aproape de Ryd. Frații au creat apoi denumirea noii companii de la numele zonei, ValeRydssläp (Remorcile lui ValeRyd). În câțiva ani, producția de masă a remorcilor devenise o realitate și au extins gama pentru a face remorci pentru transportul autoturismelor, bărcilor și cailor. În 1967, a fost creat în fabrică primul transportator de cai cu un cadru A. În anii ’60, ’70 și ’80, activitățile fraților Larsson și Valeryd s-au extins. Până în 1991, mai mult de 10.000 de remorci au părăsit linia de producție a companiei Valeryd și, mai mult, multe dintre ele sunt încă în uz!

Magnus Larsson, care deține grupul Valeryd și este fiul fondatorului Per-Owe Larsson, a crescut la 200 de metri de fabrică și relatează ce a însemnat pentru el:
„Am multe amintiri de la producție, sudură, asamblare și finisare, în principal remorci verzi cu cadru sudat, puternice, din oțel și obloane și platformă de lemn. Am început să lucrez în producție destul de timpuriu, când aveam 10 ani, și am primeam o coroană suedeză pentru fiecare pneu pe care îl montam pe jantă și îl umflam. Folosind unelte de mână normale, am reușit să montez 30 de anvelope într-o oră și să câștig cu totul 30 de coroane. Deci, de la o vârstă fragedă, mi-am dat seama că munca grea rentează.”

Fiecare generație a unei afaceri de familie își pune amprenta asupra operațiunilor. Magnus Larsson a realizat rapid că există o piață vastă de piese de schimb pentru remorci ușoare. Valeryd a început să dezvolte un sistem conceptual pentru a răspunde acestei cereri.

În 2018, Valeryd va sărbători cea de-a 60-a aniversare.

Valeryd operează în următoarele țări și limbi