Amortizoare pneumatice, amortizoare pneumatice de împingere

Pentru a explica pur și simplu ce este un amortizor pneumatic, putem spune că uneori se numește un amortizor cu gaz. Împinge exact ca un arc de compresie obișnuit, dar are caracteristici de atenuare. O zonă de utilizare comună pentru amortizoarele pneumatice este atunci când aveți nevoie de deschiderea și închiderea controlată a părților principale ale remorcii, a trapelor și a capotelor pe autoturisme, bărci, remorci, rulote, mașini și mașini agricole. Acest lucru ajută aceste dispozitive diferite să funcționeze, în timp ce vehiculul devine mai omogen și mai eficient.

Domeniu larg de aplicare

Amortizoarele pneumatice au o arie extinsă de aplicare. Acestea sunt utilizate, pe lângă aplicațiile menționate mai sus, și pe echipamente din sectorul sănătății, industria mobilei, registre de ventilație și diferite tipuri de aparate, echipamente electrice și componente ale mașinilor. Lista poate fi foarte lungă și acoperă toate tipurile de industrii. S-au dovedit a fi foarte utile, iar amortizoarele pneumatice pot economisi multe eforturi.

Utilizări suplimentare

O zonă suplimentară de aplicare este de a ridica piese foarte grele manual cu ajutorul unui amortizor pneumatic sau a unui amortizor cu gaz, așa cum sunt cunoscute uneori. Dacă doriți să știți mai multe sau să solicitați informații suplimentare, trebuie doar să ne sunați.

Potențialul foarte mare al unui amortizor pneumatic

Există multe aplicații potențiale ale unui amortizor pneumatic. Inovațiile și ideile dumneavoastră împreună cu un amortizor pneumatic pot crea produse funcționale. Numai imaginația dumneavoastră stabilește limitele.

Informații tehnice

Un amortizor pneumatic este format din carcasa pistonului, tija pistonului, piston și garnituri. Este umplut cu azot la o presiune ridicată, pentru a crea o forță de contrapresiune de până la 2500 N. Azotul este un gaz inert, ceea ce înseamnă că nu va arde, nu va exploda și nu este toxic. În plus față de azot, amortizorul pneumatic conține, de asemenea, o cantitate mică de ulei. Acest ulei asigură o lubrifiere optimă și, de asemenea, oferă amortizorului pneumatic o amortizare hidraulică la sfârșitul cursei.

Amortizoarele pneumatice nu necesită întreținere. Nu trebuie să lubrifiați tija pistonului cu vaselină sau ulei. Tija pistonului nu trebuie vopsită și trebuie protejată împotriva impactului.

Amortizoarele pneumatice de la Valeryd funcționează la temperaturi de la -35 grade Celsius până la +90 grade Celsius. Amortizoarele pneumatice nu trebuie să fie supraîncălzite și nu trebuie plasate la flacără deschisă.